Apus apus: el meu rècord de longevitat / mi récord de longevidad / my longevity record

Falciot (Apus apus) anellat l’1 de juliol del 2010 com a adult nidificant al ser capturat a l’interior d’una caixa-niu situada al balcó de casa.

© Jordi Cerdeira i Ribot

Any darrera any, retornava a criar a la mateixa caixa on tirava endavant un o dos pollets. L’últim control, el 21 de juny del 2018, correspon al vuitè any que va ocupar la caixa-niu; 2.912 dies  (7 anys, 11 mesos i 20 dies) després de l’anellament. Tot un exemple de fidelitat a la zona de cria.

La seva edat real era de més de deu anys, ja que va néixer a l’any 2008 o abans. Es tracta d’una espècie reproductora estiuenca i, per tant, va realitzar un mínim de deu migracions.

El rècord absolut per un exemplar salvatge d’aquesta l’espècie és de 21 anys i 1 mes.

____________________

Vencejo común (Apus apus) anillado el 1 de julio de 2010 como adulto nidificante, al ser capturado en una caja nido situada en el balcón de mi piso.

Año tras año, volvía a criar en el mismo nidal donde sacaba adelante uno o dos polluelos. El último control corresponde al 21 de junio de 2018, el octavo año en que ocupó la caja nido; 2.912 días  (7 años, 11 meses y 20 días) después del anillamiento. Todo un ejemplo de fidelidad a la zona de cría.

Su edad real eras de más de diez años ya que nació el 2008 o antes. Se trata de una especie reproductora estival y, por tanto, realizó un mínimo de diez migraciones.

El récord absoluto para un ejemplar salvaje de esta especie es de 21 años y 1 mes.

____________________________________

Common swift (Apus apus) ringed in July 1st, 2010, when it was a breeding adult. It was captured in a nest-box on the balcony of my apartment.

Every year it come back and reared one or two chicks. The last recovery, in June 21th, 2018, correspond to the eighth year it occuped the nest-box, 2.912 days (7 years, 11 months and 20 days) after ringing. An exemple of fidelity to the breeding area.

It was ten years old or older, because it was born in 2008 or earlyer. It’s a summer breeding specie and, therefore, has made a mínimum of ten migrations.

The absolute record for a wild specimen of this species is 21 years and 1 month.

________________________________________________

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s