Turdus merula: paparra tova / garrapata blanda / soft tick

© Jordi Cerdeira i Ribot

Femella jove (Euring 3) de merla (Turdus merula) capturada a les 07h45′ i recapturada a les 12h00′. A la recaptura s’observa una paparra tova (família Argasidae) a la zona de l’ull que no mostrava a la primera captura quatre hores abans.

Aquestes paparres es caracteritzen per alimentar-se ràpidament i per tenir activitat principalment nocturna. En aquest cas, però, tot i que l’ocell es podria haver infectat durant la nit, l’alimentació del paràsit es va produir ja de dia.

________________________

Hembra joven (Euring 3) de mirlo (Turdus merula) capturada a las 07h45′ y recapturada a las 12h00′. En la recaptura se observa una garrapata blanda (familia Argasidae) en la zona del ojo que no se encontraba presente en la primera captura cuatro horas antes. 

Estas garrapatas se caracterizan por alimentarse rápidamente y tener actividad principalmente nocturna. En este caso, aunque el ave podría haberse infectado durante la noche, la alimentación del parásito se produce ya de día.

__________________________

Young female (Euring 3) of blackbird (Turdus merula) trapped at 07h45′ and recaptured at 12h00′. We have seen a soft tick (family Argasidae) in the area of the eye, that was not there at 7h45′. 

This ticks eat quicly and have nighlife. In this case, the bird could have been infected at night, but feeding parasite has produced during the day.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s