Turdus merula: Datar femelles de 1r any / datar hembras de 1r año / 1st year females aging

Tot i que el datat d’exemplars de merla (Turdus merula) de primer o segon any que encara no han fet la primera muda completa és dels més senzills, cal tenir present que, en el cas de les femelles, la  coloració marronosa de les plomes tant  juvenils com de l’adult poden fer més difícil la detecció dels contrasts si, a més, hi ha un desgast mínim de les plomes juvenils.

© Jordi Cerdeira i Ribot

Aquest és el cas d’aquest exemplar que havia mudat totes les petites, mitjanes i grans cobertores, les terciàries i carpal, de manera que no hi ha contrast dins de plomes d’un mateix grup. Si comparem, però, el color de secundàries amb terciàries, el de les cobertores primàries amb grans cobertores o fins i tot la carpal amb les plomes de l’àlula, detectarem la diferència entre plomes juvenils (més clares) i mudades (més fosques).

_______________________

Aunque el datado de ejemplares de mirlo (Turdus merula) de primer o segundo año que aún no han realizado su primera muda completa es de los más sencillos, se debe de tener presente que, en el caso de las hembras, la coloración parduzca de plumas tanto juveniles como de ave adulta pueden complicar la detección de contrastes si, además, añadimos un desgaste mínimo de las plumas juveniles.

Este es el caso de esta hembra que había mudado  todas las pequeñas, medianas y grandes coberteras, las terciarias y la carpal, de manera que no hay contraste entre plumas de un mismo grupo. Si comparamos el color de secundarias con terciarias, el de coberteras primarias con grandes coberteras o hasta la carpal con las plumas del álula, veremos la diferencia entre plumas juveniles (más claras) y mudadas (más oscuras).

© Jordi Cerdeira i Ribot

__________________

Aging 1st or 2nd year blackbirds (Turdus merula) it’s very easy, but we must remember that, in females, the brown color in juvenile and adult feathers added with a little wear of juvenile feathers, may complicate the search of contrast.

This is the case of these female that had moulted all lesser, median and greater coverts, tertials and carpal covert. No contrast between feathers of the same group. But, if we compare the color of secundaries with tertials, primary coverts with greater coverts or alula feathers with carpal coverts, we’ll found the contrast between juvenile feathers (light brown) and moulted feathers (darker brown).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s