Dryocopus minor: Placa incubatriu / Placa incubatriz / Brood patch

© Jordi Cerdeira i Ribot

Malgrat que la presència de placa incubatriu durant la temporada de cria és un bon mètode per sexar moltes espècies d’ocell, cal tenir present que no sempre és exclusiva de femelles i que pot aparèixer en els mascles d’aquelles espècies en què també participen activament en la incubació dels ous.

El picot garser petit (Dendrocopos minor) és un d’aquests ocells en que el mascle també presenta placa incubatriu ben desenvolupada. A la fotografia feta avui a un mascle adult (Euring 6) queda ben palès.

________________

Aunque la presencia de placa incubatriz durante la época de cría es un buen método para sexar muchas especies de aves, ha de recordarse que no siempre es exclusiva de hembras y que puede aparecer en machos de aquellas especies que también participan activamente en la incubación de los huevos.

© Jordi Cerdeira i Ribot

El pico menor (Dendrocopos minor) es una de estas aves en que los machos también presentan placa incubatriz bien desarrollada. En la fotografía realizada hoy a un macho adulto (Euring 6) se puede apreciar claramente.

________________________

The presence of brood patch in breeding season it’s a good method for sexing a lot of birds species but it’s important remember that, in some species, males can show a developed brood patch.

The lesser spotted woodpecker (Dendrocopos minor) is one of this birds. The male is actively involved in the incubation of eggs and have brood patch. We can see it in the adult male (Euring 6) photographed today: It  has an evident brood patch.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s