Muscicapa striata: Datar, sexar? / Aging, sexing?

Avui hem capturat un papamosques gris (Muscicapa striata). És un ocell prou interessant, però a l’hora d’estudiar-lo no dóna massa de si. Al realitzar, tant ocells de segon any com adults, una muda pre-nupcial completa a la zona d’hivernada, en aquesta època de l’any en que encara no ha criat i no hi ha juvenils,  no es possible datar amb res més que no sigui Euring 4 (ocell nascut la temporada de cria anterior o més enllà). El sexat també és problemàtic: mascle i femella són indistingibles pel que fa al plomatge o les mides, només els podrem sexar a la primavera utilitzant la presència o no de protuberància cloacal. Això és el que he pogut fer en aquest cas: tal i com NO es pot veure a la fotografia, és un mascle magnífic!

© Jordi Cerdeira i Ribot

_________________________________________

Estos días capturamos un papamoscas gris (Muscicapa striata). Es un pájaro interesante, pero su estudio no da mucho de si. Al llevar a cabo, tanto aves de segundo año como adultos,  una muda pre-nupcial completa en las áreas de invernada, en esta época del año en que aún no ha criado y no hay juveniles , no es posible datar con nada más que Euring 4 (ave nacida la temporada de cría anterior o más allá). El sexado también es problemático: macho y hembra son indistinguibles en lo referente a plumaje o tamaño . Sólo podremos sexarlos en primavera usando la presencia de protuberancia cloacal. Esto es lo que he podido hacer en este caso:  tal y como NO se puede ver en la imagen, es un magnífico macho!

_________________________________________

This week we catch a spotted flycatcher (Muscicapa striata). It’s a interesting bird, but is difficult to found something to study. All birds make a complete prenuptial moult in hivernal places and all birds are ageing “Euring 4” (born last year or before) in this time.  Sexing is problematic, too: males and females are indistinguishable. Its plumage and  sizes are the same. Only we can sexing the bird in spring  searching  the cloacal protuberance. I do this with this bird and, as we can NOT see in the picture, it’s a splendid male!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s