Chloris chloris: sexant joves / sexing young / sexando juveniles

Foto 1 © Jordi Cerdeira i Ribot

Amb la captura d’un quants verdums (Carduelis chloris) he pogut comparar sexes. Malgrat ser de primer any (Euring 3) es poden veure clarament les diferències entre sexes a les primàries i rectrius.

Tot i que les plomes del cos de tons brunencs i el ratllat marronós (foto 1) denoten que es tracta d’exemplars nascut aquesta primavera, les primàries 7 i 8 dels mascles presenten l’hemibandera externa ben groga fins al raquis, mentre que les femelles mostren només la part més externa de l’hemibandera externa groga (foto 3).

Foto 2 © Jordi Cerdeira i Ribot

A les rectrius més externes, el groc és més ampli i ocupa tota l’hemibandera interna de la ploma fins al raquis en els mascles, mentre que, en les femelles, només esdevé una taca  allargada en forma de punxa que es va allunyant del raquis a mida que puja per l’hemibandera interna (foto 2).

___________________

I can compare sexual characteristics with the capture of some  Greenfinches (Carduelis chloris). Although, they were first year birds (Euring 3), clearly show sex differences in primaries and rectrices.

Despite the  brownish stipes of body and head  feathers (photo 1) indicate they were born this spring, 7th and 8th primaries show outer webs yellow completely in males, while the female primaries are yellow only in the outer half  of outer vanes (foto 3).

In most externally rectrices, the yellow color is more width and fill all outer vane. In females, is only a elongate spike that separates of raquis when it goes up to outer vane.

_____________________________________

Foto 3 © Jordi Cerdeira i Ribot

Con la captura de algunos  verderones (Carduelis chloris) he podido comparar sexos. Aunque todos eran de primer año (Euring 3) se pueden apreciar claramente  las diferencias entre sexos en primarias y rectrices.

Aunque las plumas del cuerpo y cabeza de tonos parduzcos y con rayas marrones (foto 1) denotan que se trata de ejemplares nacidos esta primavera, las primarias 7 y 8  de los machos presentan la hemibandera externa amarilla hasta el raquis, mientras que las hembras muestran solo la parte más externa de la hemibandera externa amarilla (foto 3).

En las rectrices más externas, el amarillo es más amplio y ocupa toda la hemibandera interna de la pluma hasta el raquis en el macho, mientras que, en las hembras, es una mancha alargada en forma de cuña que se va alejando del raquis a medida que va subiendo por la hemibandera interna (foto 2).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s