Sylvia atricapilla: la víctima d’un gat/ la víctima de un gato / victim of a cat

Tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) femella anellat el matí del 6 d’octubre de 2010 al pas del riu Llobregat per Abrera (comarca del Baix Llobregat, a Catalunya) durant una sessió d’anellament. És un exemplar adult (nascut, com a mínim dos anys abans) que es troba en bon estat (codi Euring 3 de greix i 2 de muscle).

© Jordi Cerdeira i Ribot

És recuperat el 28 de febrer de 2012 a Balhargues (regió d’Occitània, a França) quan una família troba el seu cadàver parcialment devorat pel seu gat al jardí de casa.

El més habitual és que els ocells d’aquesta espècie del centre i nord d’Europa facin moviments cap al sud durant l’hivern i retornin a les zones de cria a la primavera. En aquest cas, l’anellament s’escau amb el d’un ocell hivernant i la troballa del seu cadàver, al mes de febrer de l’any següent lligaria amb la possibilitat que aquell any hivernés no tant al sud, o que ja estigués en plena ruta de retorn a l’àrea de cria. Es trobava a 295 quilòmetres en línia recta del punt d’anellament i havien passat 510 dies.

________________________________________

Curruca capirotada (Sylvia atricapilla) hembra capturada la mañana del 6 de octubre de 2010 en el río Llobregat al paso por Abrera (comarca del Baix Llobregat, en Cataluña) durante una sesión de anillamiento. Se trata de un ejemplar adulto (nacido, por lo menos, dos años antes) que se encuentra en buen estado (código Euring 3 de grasa y 2 de músculo).

© Jordi Cerdeira i Ribot

Es recuperado el 28 de febrero de 2012 en Balhargue (región de Occitania, en Francia) cuando una família encuentra su cadáver parcialmente devorado por su gato en el jardín de su casa.

Lo más habitual es que los ejemplares de esta especie del centro y norte de Europa efectúen movimientos invernales hacía el sud durante el invierno y regresen a las zonas de cría en primavera. En este caso, el anillamiento se correspondería con el de un ave invernante y el descubrimiento de su cadáver, en febrero del año siguiente, cuadraría con la posibilidad de que ese invierno no hibernara tan al sud o que ya estuviese en plena ruta de retorna hacía su área de cría. En todo caso, se encontraba a 295 kilómetros en línea recta del punto de anillamiento y habían pasado 510 días.

_________________

Blackcap (Sylvia atricapila) ringed on the morning of October 6, 2008 next to the Llobregat river, in Abrera (Baix Llobregat region, in Catalonia) durning a birding ringing session. It’s an adult (born, at least, two years earlier) that it’s in a good condition (Euring code 3 for fat and 2 for muscle).

It’s recovery on February 28, 2012 in Balhargue (Occitania region, in France), when a family discovered its corpse partially eaten by their cat in their house garden.

The usually for this specie is that center and northen European birds go to South in winter and come back to breading areas in spring. In this case, the ringing is typicall of a wintering bird and the recovery of its corpse in Febuary of next year correspond with a new place of winter or with a travel bird that return to it breading area. In any case, it was 294 kilometers in straight lines from ringing site 510 days later.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s