Philloscopus collybita: retorn als Països Baixos/ return to Nederland

© Jordi Cerdeira i Ribot

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita) anellat el matí del 12 d’octubre de 2008 al pas del riu Llobregat per Monistrol de Montserrat (comarca del Bages, a Catalunya) durant una sessió d’anellament. És un exemplar juvenil (nascut el mateix any) que es troba en bon estat (codi Euring 2 de greix i 3 de muscle).

És recuperat el 17 de juny de 2009 a Beek-Ubbergen (província de Gelderland, als Països Baixos) en una estació d’anellament d’esforç constant en plena època reproductiva.

Després de 248 dies, aquest menut ocell que no arribava als 8 grams de pes quan va ser anellat, apareix a 1.177 quilòmetres de distància en línia recta. Un bon viatge des de la zona d’hivernada a la de reproducció que ja deuria haver fet en sentit contrari la tardor del 2008.

____________________________________

Mosquitero común (Phylloscopus collybita) anillado la mañana del 12 de octubre de 2008 al paso del río Llobregat por Monistrol de Montserrat (comarca de Bages, en Cataluña) durante una sesión de anillamiento. Se trata de un juvenil (nacido ese mismo año) que se encuentra en buen estado (código Euring 2 de grasa y 3 de músculo).

Es recuperado el 17 de junio de 2009 en Beek-Ubbergen (provincia de Gelderland, en los Países Bajos) en una estación de anillamiento de esfuerzo constante y en plena época reproductiva.

© Jordi Cerdeira i Ribot

Después de 248 días, este pequeño pájaro que no llegaba a los 8 gramos de peso cuando fue anillado, aparece a 1.177 kilómetros de distancia en línea recta. Un buen viaje desde la zona de invernada a la de reproducción que ya debió de realizar en sentido inverso durante el otoño del 2008.

___________________

Common chiffchaff (Phylloscopus collybita) ringed on the morning of October 30th, 2008 next to the Llobregat river, in Monistrol de Montserrat (Bages region, in Catalonia) during a birding ringing session. It’s a juvenile (born the same year) that it’s in a good condition (Euring code 2 for fat and 3 for muscle).

It’s recovery on June 17th, 2009 in Beek-Ubbergen (Gelderland region, in Nederland), in a constant effort ringing station. It’s the breeding season.

After 248 days, this little bird that didn’t reach 8 grams of weight when was ringed, appears 1.177 kilometers away in straigth line. A good travel from the winter zone to the breeding zone that it should have already done in reverse during auttumn of 2008.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s